Annons
Nyheter

Rädda kärnan – lägg ner KPE!

Angående kulturpedagogiska enheten, KPE, i Simrishamn - är det en lyxverksamhet eller ej?
Nyheter • Publicerad 18 november 2009
Kulturpedagogiska enheten, KPE, i Simrishamn. Arkivbild: Mark Hanlon
Kulturpedagogiska enheten, KPE, i Simrishamn. Arkivbild: Mark HanlonFoto: 

Håller fullständigt med Martin Sjögren från Lärarnas riksförbund. Man kan inte satsa på dylik verksamhet, när pengarna inte räcker till kärnverksamheterna.

Att Mattias Schlyter, styrelseledamot i Lärarförbundet har en annan syn på det hela är mer än märkligt. Han anser att kultur lär barnen empati, förståelse för omvärlden och en känsla för andras värde. Tänk, det trodde jag skolans pedagoger var utbildade i att förmedla, utan inblandning av KPE. Organisera teaterbesök och musikunderhållning ryms väl inom ramen för befintliga lärares förmåga.

Nej, kan man inte behålla klenoden Kyhlsbadet, eller behålla galleriet på Valfisken, kan man banne mig inte heller behålla KPE. Låt KPE gå samma öde tillmötes som det flummiga Centrum för livsstilsfrågor. Lägg ner!

Pedagoger
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons