Annons
Nyheter

S vill öppna filialerna igen

Nyheter • Publicerad 9 juni 2014

Svar på Marianne Asplunds insändare ”Hur ser framtiden ut”i Ystads Allehanda den 3 juni.

Vi socialdemokrater står för vårt ord. När vi kommer till makten efter höstens val kommer vi att under mandatperioden åter öppna upp biblioteksfilialer i Simrishamns kommun. Vi socialdemokrater anser att landsbygdens kommuninvånare och besökare i motsats till de borgerliga partierna är precis lika viktiga som Simrishamns tätort. Vi vill att hela kommunen ska leva och för oss är biblioteksfilialer en viktig mötesplats för både våra invånare och besökare. Alla oavsett var du bor ska ju ha rätt till likvärdig service och kunna få ta del av de böcker, filmer med mera som ska finnas i biblioteket och dess filialer.

När det gäller bokbussen så ska vi som jag sa i artikeln undersöka möjligheten till en bokbuss för att alla ska kunna få tillgång till det utbudet som finns. Nu har ju majoriteten redan sett till att tömma filialerna på böcker, filmer med mera. Därför kommer detta att kosta lite extra i starten. Men vi kommer i budgeten för 2015 att avsätta medel för att starta arbetet med att öppna biblioteksfilialerna igen under mandatperioden.

INTERNAL INTERNAL
Karl-Erik Olssonn (S) och Per Andersson (S)
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons