Annons
Nyheter

Så agerar ett populistiskt parti

Nyheter • Publicerad 30 juli 2007

En vision för Ystad som bygger på en kontinuerlig dialog – en politik som väljarna efterfrågar, basunerar kristdemokraterna ut i sin senaste programförklaring.

Kd tror sig kunna uttolka vad väljarna vill i dag, trots att partiet gick till val på en annan politik för mindre än ett år sedan. Man försökte tolka väljarnas vilja om invandringspolitiken för ett tag sedan och misslyckades, vilket avspeglades i ledarkommentarer och det egna partiets uttalanden på riksnivå.

Annons

Nu är det dags för nya populistiska turer när partiet går från att vara ledande förespråkare för en hamnutbyggnad till att vilja omvandla delar av hamnområdet till museum för fiskar- och smugglarhistoria.

Ledarna för övriga allianspartier, eller för den delen socialdemokraterna, tycks inte veta något om kd:s omsvängning i hamnfrågan vilket är förvånande och inte gagnar någon utom Hamnupproret.

Hamnvän

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons