Annons
Nyheter

Satsa vettigare för att fixa jobb och rädda välfärden

Nyheter • Publicerad 24 januari 2006

En helt vanlig dag i Sverige är det över en miljon människor som inte går till jobbet av olika anledningar. Arbetslösheten biter sig fast på för Sverige oacceptabelt höga nivåer och drabbar i särskilt hög grad framtiden, alltså ungdomarna.

Har Göran Persson detta klart för sig när han uppmanar sina partikamrater att skryta med partiets förträfflighet. Vet han hur verkligheten ser ut, med rekordmånga förtidspensionerade, hög arbetslöshet respektive höga sjukskrivningstal?

Annons

För att komma ifrån detta är det viktigt att vi satsar på finansierade skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagarna så att vi alla kan leva på våra löner.

Det är viktigt att vi satsar på ett bättre företagsklimat, framför allt för småföretagen, så att vi alla kan få ett jobb att gå till.

Det är viktigt att vi satsar på aktiv rehabilitering så att vi alla kan komma tillbaka till jobbet efter sjukskrivningen.

Ju fler som har jobb, desto fler kan leva på sin lön, betala skatt och därmed bidra till den gemensamma välfärden samtidigt som det totala skattetrycket kan sänkas.

Mats (C)arlsson, Vallby

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons