Annons
Nyheter

Simrishamn måste värna om sin fisketurism

Nyheter • Publicerad 27 november 2006

I hela landet talar man om miljön i och omkring Östersjön – regering och riksdag ger bidrag till kommuner som vill satsa på fisketurism. Fler kommuner har sett möjligheten till att få fler turister till just sin kommun.

Har själv besökt just hamnen i Simrishamn och njutit av servicen i hamnen och tänkt: "Vilken kommun! Här skulle man bo, i en kommun som förstått attdet lönar sig att satsa på fisketurism."

Annons

Men den 20 november får jag reda på att min drömkommun sparkar hamnfogden och en till. Man tycker tydligen att det där med fisketurism inte är något att satsa på. Det kanman nog lägga över på ettföretag och då får ju kommunen kredit för det helt gratis.

Man vill alltså ha tårtan kvar och äta den samtidigt.

Tror att de ansvariga biter sig i sin egen fena. Det kan bara innebära dålig PR för kommunen.

Vadkan man göra i stället? Jo, man kan anordnatill exempel en informationsdag i hamnen för allmänheten en så kallad Fiskets dag där de som ville fick följa med ut i en båt eller se på film och lyssna på föredrag om fiskets betydelse för Simrishamn. Jag tror att en sådan dag skulle göra att man får en betydligt bättre insikt och förståelse om fisket i Simris.

Roger Kjellin

Trollingfiskare

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons