Annons
Nyheter

Ska EU sponsra djurplågeri?

Nyheter • Publicerad 14 juni 2014

Jag känner mig både ledsen och arg över att EU som sägs vara ett fredsprojekt främjar tjurfäktning.

Årligen ger EU ett bidrag på 129 miljoner euro till spansk tjurfäktning. EU har således valt att sponsra en sport som långsamt torterar oskyldiga varelser till döds.

Annons

Under tusentals år har tjurar och oxar tjänat människan och gett oss kött, hudar och horn. Oxar har tålmodigt och outtröttligt arbetat för oss, de har plöjt våra åkrar och gett oss transportmöjligheter. EU och människan i allmänhet borde i stället hylla tjurar och all nötboskap och fira dessa vackra och intelligenta varelser på ett kärleksfullt sätt.

Är det etiskt försvarsbart att ge bidrag till tjurfäktning i ett land där det råder svår ekonomisk kris och hundratusentals hushåll har förlorat sina bostäder och många inte har råd att köpa mat utan måste gå till soppkök för att stilla sin hunger?

INTERNAL INTERNAL
Lena Meigård Humanekolog
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons