Annons
Nyheter

Svårigheter med "bizz"-kontakt

Nyheter • Publicerad 10 november 2006

Öppet brev till Öresundsbro Konsortiet.

Eftersom jag som flerårig "bizz"-kund inte kan nå fram till er administration vare sig per telefon, e-post eller brev nödgas jag välja denna väg.

Annons

Som utlandssvensk reser jag varje år mellan min bostad i Tyskland och vår fastighet i sydöst-Skåne.

Vid en resa i somras Sverige-Danmark och retur visade sig att "bizzen" inte fungerade. Efter återkomsten till Sverige ringde jag ert Malmökontor, där man lovade att sända en fungerande "bizz" till min Sverigeadress – "med dagens post".

Efter flera reklamationer telefonledes med förtröstan, att "bizzen" säkert skulle anlända nästa dag, tröttnade jag på denna så kallade service och återvände så småningom till Tyskland.

Längre än till Öresundsbron kom jag inte, eftersom min "bizz" var lukket (förmodligen = elektroniskt avstängd), som man lät mig veta på därvarande Kundcentrum/Kundservice.

Man kunde här i systemet se, att en ny "bizz" registrerats på mitt konto, och att den då blivit fellevererad och förmodligen låg och väntade på mig i Tyskland! Inte till mycket hjälp när man kommer resande från Sverige.

I utbyte mot min ej fungerande "bizz" fick jag en ny. Den fellevererade blev lukket och jag ombads returnera den, när jag kommit hem, vilket jag också gjorde. Försändelsen kom emellertid åter!

Eftersom mejl till er kundservice inte besvarades sändes ett e-post till er direktion, som även det förblev obesvarat, liksom ett brev till marknadschefen Ann-Marie Bolander.

I stället missbrukade ni min avbokningsfullmakt och belastade mitt konto med kostnaden för fellevererad och obrukbar "bizz". Att låta sina kunder stå för sina egna förseelser är inget vackert drag.

Lennart Norrman

Brokonsortiet svarar:

Annons

Det är alltid tråkigt när en kund får service eller bemötande som inte lever upp till förväntningarna.

När något fel inträffar är det väsentligt att ärenden besvaras så snabbt som möjligt. De e-mail du refererar till har vi inte kunnat finna. Däremot erhöll vi häromdagen det brev som sänts från Tyskland. Efter att då ha gått igenom din redogörelse kvarstod en del frågetecken vilket har gjort att Anna Östrand, kundansvarig för avtalskunder, försökt nå dig flera gånger på de telefonnummer som nämns – både i Tyskland och Sverige.

Vi vill lika gärna som du reda ut det som gått fel och ber dig ta kontakt med Anna Östrand .

Ann-Marie Bolander

Marknadschef, privat

Öresundsbro Konsortiet

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons