Annons
Nyheter

Ta bort maxtaxetaket

Nu när det stormas kring max taxorna igen skulle jag vilja höra synpunkter från alla, såväl berörda och som icke berörda.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2003

Själv undrar jag varför vi låginkomsttagare alltid blir lurade genom sänkta avgifter som i slutändan är mest förmånliga för höginkomsttagarna. I vår familj, där ingen av oss tjänar så mycket som medelinkomsttagaren, sparar vi ganska mycket sedan maxtaxan infördes. Hur har det blivit för höginkomsttagarna? Jo, de betalar endast "lommemög" i dagisavgift. Mitt förslag är att staten tar bort taket men behåller den i dag låga bruttoprocentsatsen. Alla blir nöjda och vi behöver inte ta till någon skattehöjning. Alla slag av böter kunde beräknas på samma sätt. Det införs en grundavgift på böter plus procent på inkomst för brottslingen. Icke kommunal låginkomsttagare

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons