Annons
Nyheter

Tala med din hund om hamnoset

Nyheter • Publicerad 13 november 2006

För åtskilliga år sedan deltog jag på insändarsidan i ämnet Ystads hamn (innan tillkomsten av nya Bornholmsterminalen!) och dess miljöpåverkan.

Dåvarande ordföranden i hamnstyrelsen (L O Dahlin) tog sent till orda – dels på grund av irritation över signaturen Flanör, dels också därför att "… hamnen är en arbetsplats", som han sade, "… som ingen flanör bör beträda."

Annons

Nu hör det till saken att man inte behöver vara nära denna arbetsplats för att känna dess verksamhet.

Debatten har fortskridit och nya namn har seglat upp under resans gång med nya förslag, men medan gräset gror så dör kon.

L H Dahlin tillhör nu tydligen dessa flanörer (glädjande!) som rör sig inom stadens hank och stör. Han når ofta hamnen men ser inga rökmoln och känner tydligen ingen kvävande os. Men beakta att hunden har ett ur mänsklig fattningsförmåga stort antal luktceller!

Tala med hunden!

Jag tror att L H Dahlin går ut när han vet att det är lugnt i hamnen. Eller bor han på "fel ställe" i Ystad.

Fortfarande flanör

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons