Annons
Nyheter

Tänk sunt och sänk behovet av läkemedel

Nyheter • Publicerad 4 november 2008

Läste en artikel den 30 oktober om att det har upptäckts finnas bekämpningsmedel i vin! Skulle detta vara en nyhet?

Är det verkligen någon på vår kraftigt besprutade planet som tror att bekämpningsmedlet försvinner någonstans på vägen efter att vi sprutat våra grödor fulla? Är det någon som fortfarande inte förstått ordet ekologisk som står på fler och fler (tack och lov) av våra matvaror?

Annons

Jag tänker inte namnge vem som i artikeln uttalar sig och påstår att det var så små mängder att det inte hade någon betydelse. Nä, lite gift har väl aldrig skadat någon? Inga människor i vår omgivning är någonsin sjuka, allergiska, får kroniska sjukdomar eller är deprimerade? Det skulle väl aldrig kunna ha med mat och dryck att göra?

Det finns självklart inte något samband eftersom det inte är vetenskapligt bevisat – och då gäller det ju inte i "vetenskapens" ögon eller öron, och då gäller det inte heller, eller?

Men med lite sunt förnuft och eftertanke är det inte så svårt att fatta att så många människor är sjuka längre perioder i dag. Titta bara på vår miljö. Våra sjöar och hav är försurade och nedsmutsade så att fiskarna dör. Sedan växer där giftalger och annat som tar död på allt liv, så varför skulle det se annorlunda ut i våra kroppar som faktiskt består av 70 procent vatten.

Detta är verkligheten som ingen vill erkänna. Utan det vi i stället gör är att skänka förmögenheter till forskning för att lösa gåtan av olika sjukdomar så att "namnlös" kan forska fram nya läkemedel, och dessutom tjäna en förmögenhet på det. Och det mina vänner är inte ett dugg bättre än bekämpningsmedel.

Sverige är inte längre demokratiskt när det gäller att argumentera i eller försöka publicera ämnen/artiklar som skulle kunna få en framgångsrik industri att bli ifrågasatt! I både Sverige och resten av världen finns det människor som har patent på vad som skall komma ut till allmänheten, speciellt när det gäller hälsa.

Men eftersom det är min skyldighet som medmänniska att ge min version och få er andra människor att tänka efter, så gör jag det.

Jag tycker också att det är synd att ekologisk mat är dyrare än besprutad, men eftersom det också är dyrt att vara sjukskriven så tänker jag stödja den friska matens framfart!

Jag tänker i alla fall göra allt för att vara frisk så länge jag lever!

Nina Stålhammar
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons