Annons
Nyheter

Teaterföreningens medlemmar oroliga

Nyheter • Publicerad 9 november 2009

Teaterstyrelsens tidigare idé om att utöka VD-tjänsten från 50 till 100 procent visade sig vara en rejäl felsatsning. Ambitionen att öka publiksiffrorna infriades inte.

Nu skall samma styrelse efter ännu en rekordförlust vända på den negativa trenden genom sin nya "trollformel" Kabinfaktorn.

Annons

Vad innebär nu detta? Jo, man skall med en VD på 25 procent och personal på 1,25 procent fylla teaterns alla stolar tio kvällar i månaden. Detta är vad den nygamla styrelsen hittills har kommit fram till. Hur skall då detta gå till?

Det vet man inte riktigt, förutom att man måste satsa på sådant som man vet blir succé! På frågan om man kan driva en teater på en och en kvarts tjänst hänvisar nya kommunalrådet Kristina Jönsson till teaterstyrelsen!

Återigen kan man fråga sig varför man inte följer råden i Ingrid Kyrö-Lindroths utmärkta utredning.

Vi i Ystads riksteaterförening känner oro inför styrelsens uttalande om att man på Ystads teater kommer att prioritera enbart det som man anser blir publika succéer!

Detta kan ju innebära att den dramatiska teatern får söka sig nya spelplatser då den mer "jippobetonade" underhållningen tar över på Ystads teater.

Finns publikunderlag att fylla dessa föreställningar och var kommer biljettprisnivån att ligga? Kommer publiken att ha råd att se så många föreställningar?

Dessutom så känns säkerheten på teatern inte längre trygg på grund av den kraftiga nedbantningen av personal. Vågar teaterföreningen fortsätta med våra uppskattade barnföreställningar på scenen?

Tina J Günther, ordförande, Ystads riksteaterförening
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons