Annons
Nyheter

Tid börja samla poäng för Ystads styrande kvartett

Nyheter • Publicerad 19 januari 2006

Nu när vi åter närmar oss ett val vore det intressant att veta var de olika partierna står?

Kan de fyra partier som i dag innehar makten i Ystad tänka sig ett fortsatt samarbete? Hur ställer sig partierna angående offentliganställda och de jobb som dessa utför? Vill man fortsätta bedriva verksamheter i egen regi med god service och nöjda kunder till en rimlig och bra kostnad utan vinstintressen, eller tänker man lämna bort jobben enligt moderat ideologi, oavsett om det blir till en dyrare kostnad?

Annons

Vi är många offentliganställda som söker svar på många frågor och anser att en röst på blåhögern, om man är lågavlönad , är ett ekonomiskt experiment på högrisknivå. En röst på (m) betyder minskad offentlig sektor, sämre välfärd och service för de flesta, medan de rika och välbesuttna får sänkt skatt. Tillväxt kräver arbete, inte uppsägningar och arbetslösa på A-kassa. Om hjulen ska snurra behövs draghjälp även från offentlig sektor. Folk måste ha jobb och pengar i plånboken. Det vore bra om de olika politiska partierna (gäller alla partier) höjer temperaturen i valdebatten och tydligt visar var man står i olika frågor – dock inte avger sockrade vallöften som man inte kan leva upp till efter valet.

Om man förväntar sig en mysig fredagskväll med frugan, får man börja samla poäng redan i början på veckan. Det räcker inte med fem minuters "förspel". Samma gäller inom politiken. Om man vill nå framgång i valet måste man i god tid visa vad man har att erbjuda. Sedan återstår att se vem väljarna (domarna) har valt till segrare.

Kent Wallin, Ystad

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons