Annons
Nyheter

Trevlig samlingsplats borttagen

Ombyggnaden och uppfräschningen av Bergengrenska trädgården i Simrishamn har på många sätt blivit lyckad, men varför har lekplatsen tagits bort?
Nyheter • Publicerad 15 maj 2003

Sedan många år tillbaka har trädgården varit en samlingspunkt för barn och föräldrar. Inte minst har ett stort antal dagmammor och förskolor använt platsen som ett ställe att träffas och ha kul på. Som boende intill Bergengrenska trädgården har vi sett barn, föräldrar och dagmammor som lekt i parken för att sen sätta sig i gräset och där ha en liten picknick. Vart ska nu dessa människor ta vägen? Nog finns det väl utrymme för en liten hörna till barnen som återigen får ge sig för andra intressen. Är det så, att eftersom våra barn inte betalar skatt, protesterar högljutt eller är någon större inkomst för kommunen så struntas det i dem? De befintliga lekplatserna räcker inte till åt alla. Dessutom ockuperas dessa ofta av större barn som inte låter andra använda gungor och dylikt. Arga skattebetalare och föräldrar boende vid Bergengrenskan

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons