Annons
Nyheter

Ungdomarnas kunskapsnivå utarmas

1800-talets imperialister förbjöd undervisning av den infödda befolkningen. På så vis trodde erövrarna att urbefolkningen ej skulle kunna genomskåda den rovdrift, som de bedrev på deras land.
Nyheter • Publicerad 12 mars 2004

Det lyckades ej. Det nya frälset, den svenska vänstern har en annan metod. Genom utarmning av ungdomens kunskapsnivå försöker den att minska kritiskt tänkande. Detta för att kunna fortsätta att nedrusta vårt land och ödelägga den kreativitet och skaparkraft, som finns hos småföretagare och entreprenörer. Kunskap, framtidsskapande och sund konkurrens kommer att övervinna avundsjukans bakåtsträvande partier, oavsett om de kallar sig socialistiska demokrater eller demokratiska kommunister. För att vi skall kunna bana väg åt män i stil med Gustav de Laval, Sven Wingquist (SKF:s grundare), Ingvar Kamprad eller Gad Rausing, måste förutsättningarna härför återskapas. Vill eller kan den nuvarande regeringen inte skapa dessa, måste folket skaffa sig en ny regering. Bengt-Göran Karlsson, Kåseberga

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons