Annons
Nyheter

Uselt underhåll av Ystads badstränder

Nyheter • Publicerad 24 juli 2007
Ystads stränder borde underhållas bättre, konstaterar signaturen Badsugen.
Ystads stränder borde underhållas bättre, konstaterar signaturen Badsugen.Foto: 

Vi är nu inne i andra halvan av juli och samma tråkiga följetong upprepas. Underhållet av badstränderna är uruselt och i vissa fall obefintligt.

Stranden mellan bryggan vid Saltsjöbaden och idrottsplatsen är det värsta exemplet med stora mängder tång som ligger kvar vecka efter vecka utan åtgärd.

Annons

Här fanns en gång i tiden en mycket fin strand som tyvärr försvann när hamnen byggdes ut men som återkom till stora delar då bryggan byggdes. Under tiden har en stor parkering byggts bakom Saltsjöbadens hotell i direkt anslutning till stranden. Denna förträffliga kombination har upptäckts av många turister och av oss bofasta som idkar friluftsbad.

Men förstår politiker och tjänstemän vilken tillgång stranden är? Uppenbarligen inte, eftersom man trots upprepade påtryckningar under många år i insändare, brev och personliga kontakter nonchalerar problemet.

Gör man ingenting? Jo man svarar att det inte går att komma ned med maskiner på stranden, att det saknas maskiner som kan klara problemet eller att man ska hålla lika fint på stranden som tidigare år.

Det är ynkligt. För oss badare är det ointressant vem som är ansvarig. Men vi kan konstatera att hade en enskild person i ett privat företag fått så mycket kritik i ett enskilt ärende hade det med säkerhet blivit aktuellt att omfördela ansvaret.

Badsugen

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons