Annons
Nyheter

Vansinneskonsumtionen kan inte få fortsätta

Nyheter • Publicerad 23 juli 2007
Bensinflödet måste stoppas – för miljöns skull, anser insändarskribenten.
Bensinflödet måste stoppas – för miljöns skull, anser insändarskribenten.Foto: 

Den 11 juli skriver Per-Olof Persson en insändare om klimatförändringarna, som han anser helt naturliga. Jaha, och….? Vi är några stycken som anser annorlunda. Men om du nu har rätt, vad betyder det? Vad är det du vill? Att bensinen ska flöda, sopbergen växa och vansinneskonsumtionen fortsätta?

Lördagen 21 juli skriver Tage Sandmark en insändare med rubriken Kärnkraft räddar miljön.

Annons

De som är tvungna att arbeta i urangruvorna, ursprungsbefolkningen i Canada, Namibia, Australien m.fl. länder skulle inte hålla med dig. De är sjuka, deras barn drabbas av håravfall, blodstörtningar m.m. Deras lärare får vara sjuksköterskor i första hand.

Och hur har du tänkt att vi ska varna folk som kommer att leva (?) i trakter med kärnavfall om en halv miljon år? Ponera att det som aldrig skulle få hända ändå hände!

Tur Barsebäck är stängt. Kan du tänka dig Malmö och Köpenhamn som övergivna spökstäder, där ingen kan bo? På Skånes goda jordar kan ingenting odlas och vi skulle behöva fly snabbt?

Du och Per-Olof har förmodligen varken barn eller barnbarn eftersom ni ansluter er till talesättet: Efter mig Syndafloden!

Brita Ellberg

Ystad

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons