Annons
Nyheter

Vårhalla - en god idé

Goda idéer är rara i Simrishamn. Men tacken lyser med sin frånvaro, när Österlenpartiet ville "sätta Simrishamn på den kulturella kartan".
Nyheter • Publicerad 19 november 2002

Varför detta påhopp på partiets representant Manfred Koch? Vad är det för fel på förslaget att en amfiteater i Bäckhalladalen blir en minikopia av Rättviks "Dalhalla"? Det finns en La Scala i Mi- lano. Är därför alla andra teatrar i Sverige för den skull "Mini-La Scalor"? Naturligtvis saknar Simrishamn en friluftsscen - och vilket unikt namn på denna planerade skapelse, "Vårhalla"! Inte ens Richard Wagner kunde ha hittat på ett mera träffande namn. Och vad ivern till stordåd beträffar - vad spelar några hundra tusen kronor för roll, när Simrishamns kommun kan kosta på tre miljoner för några konsulter för att utröna, varför bun har gått back med cirka tio miljoner. Vill vi ha världens bästa skola så kostar det, och dessa tio miljoner för kommunens skolor var förhoppningsvis väl investerade pengar i våra ungdomar. Synd bara att den sista beslutsfattaren oförtjänt fick bära hundhuvudet. Eller som man säger på kontinenten, "den letzten beissen die Hunde"! För alla missade skatteintäkter från några kommunala beslutsfattare, som är bosatta och skattskrivna i grannkommuner hade vi kunnat bekosta "Vårhalla" flera gånger om. Pekka Puupää

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons