Annons
Nyheter

Varning för haschet!

I dag flödar narkotikaliberalismen bland ungdomar i alla åldrar. Internet är på många sätt väldigt bra, men det är också en viktig och lömsk källa för narkotikapropaganda.
Nyheter • Publicerad 8 november 2002

Haschet är det mest utbredda. När man möter ungdomar på Internet, och på riktigt så klart, märker man att de inte tror att hasch är farligt. Vår vanligaste drog, alkohol, kallas för osmart och ful (vilket ju visserligen stämmer) och haschet påstås vara ett mycket smartare alternativ, för då blir man bara lite soft. Att det finns faror med hasch vet de, men reaktionen på det är ofta att alkoholen är värre. Det handlar dock om två helt skilda droger, som fungerar på olika sätt varför deras resonemang är galet. Det är här alla vuxna kommer in. Ni måste skaffa er saklig information och sakliga argument. Ni måste våga säga ifrån när det gäller alla droger vad gäller åldrarna upp till 18 år, därefter får barnen själv välja hur de vill ha de med den legala drogen alkohol. Så ser det alltså ut. Ungdomarna övertygar varandra om att all narkotikainformation bara är skräckpropaganda. De hänvisar till andra länder med liberalare lagstiftning utan att se narkotikaproblemen i dessa länder. Vi måste hjälpas åt att ta tag i problemet. Prata allvar med ditt barn. Och kom ihåg att i de lugnaste vattnen... Elin Lundgren, Ungdomens Nykterhetsförbund

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons