Annons
Nyheter

Vi vill ha färg och nya markiser på vårdcentralen i Tomelilla!

Nu börjar man se ett slut på vintern 2010/2011 och jag vill inte ha ännu en vår och sommar då infarten till Tomelilla vanpryds av den vanskötta vårdcentralsbyggnaden.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2011
Vårdcentralen i Tomelilla.
Vårdcentralen i Tomelilla.Foto: 

I övriga Tomelilla är det ganska fint och prydlig. Ja Bo Ohlssons skulle väl inte vinna i en arkitekttävling men man ser ju att de gör så gott de kan med målning och så. Vårdcentralsbyggnaden är ganska coolt byggd tycker jag. Den passar kanske inte helt in i miljön men helt ok.

Men, varför målas inte fasaden? Det är skandal. Personalen på centralen är toppentrevliga de är värda att komma till sitt arbete och kliva in i ett hus som de slipper skämmas över. Invändigt gör de själva mycket för att det kännas mysigt och välkomnande. Det känns som att komma till ett öststatsland på 60-talet – ingen färg och trasiga markiser. Vad tänker alla turister när de kommer från Ystad eller Simrishamn?

Annons

Jag undrar hur kommunledningen och region Skåne accepterar detta. Huset har ju sett ut så här i en massa år. Jag frågade en av personalen varför de gick med på att ha det så här. Hon sa att hon gett upp. Tydligen är det samma urdåliga, nonchalanta norska fastighetsbolag som äger Herrgården på Rosengård som äger Vårdcentralen. De har ju inget samvete över hur folk har det i sina hus. Så det är vi Tomelillabor som måste reagera. Snälla hjälp mig att få igång en proteststorm.

Vi vill ha färg och nya markiser på vårdcentralen i Tomelilla!

Hyran bör inte höjas för region Skåne på grund av detta för det är underhåll av fastigheten och det måste man räkna med att ha när man äger en fastighet. Blir det ingen bättring snart bör huset tvångsomhändertas av kommunen tycker jag och säkert många med mig. För det kan väl inte bara vara jag som tycker att vårdcentralen är en stor skamfläck i Tomelilla? Någon måste agera mot hyresvärlden.

Gun Gennebäck
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons