Annons
Nyheter

You schöne nuovo Welt of Linguae

Jag läser i YA om Språkvärlden på ÖP-gymnasiet och förstår att man äntligen funnit lösningen till undervisning i moderna språk!
Nyheter • Publicerad 29 november 2009
Arkivbild: Bass Nilsson
Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

Tänk att slippa den vanliga lektionsrutinen med samtal på spanska eller franska med läraren, att inte behöva plugga grammatik eller glosor, att slippa konstiga uttalsövningar och lärare som rättar en och framför allt! Att inte ha små snuttiga 60- eller 90-minuterspass tre gånger i veckan för att repetera och befästa det man redan kan – ett evigt tjat om närvaro och läxläsning!

Skillnaden mellan spanska och italienska slipper man, danska eller svenska är ju i alla fall så lika och tyska – ja ärligt talat, vem bryr sig egentligen om der, die eller das?

Annons

Ryska är lite knepigt med nytt alfabete, men det finns fler och fler ryssar som talar engelska, så det ordnar sig nog.

Äntligen kan vi få ett enda nytt modernt språk baserat på frivillig inlärning, glädje och öppenhet samt en total avsaknad av struktur och kunskaper.

Man önskar bara att flera ämnen toge efter, så att matematiken blev lite gladare och mindre exakt och att kemin slutade att stänga in sig i egna salar på bestämda tider med lärare i vit rock och laborationer. Vad ska det tjäna till?

Nej, ge framtidens elever en total frihet från lärare och handledare! Fram för fler framsynta rektorer som leder oss in i den sköna nya världen!

Marie-Louise Wentzel Före detta lärare på ÖP – i 40 år
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons