Annons
Nyheter

Ystad enbart för cykelburna Ystadsbor

Nyheter • Publicerad 20 november 2008

Kommentarer till insändaren Årets stadskärna 2007 nu död och tråkig (den 17 november).

Kan inte annat än hålla med Tommy Johannesson.

Annons

Tidigare körde jag gärna till Ystad, tog en latte vid Mariakyrkan, där jag kunde vara säker på att träffa en eller flera väninnor.

Dessa spontantrippar till Ystad var alltid förbundna med en hel massa oplanerade inköp bland annat i mina favoritaffärer på gågatan.

Nu är tiderna annorlunda. Att köra i Ystad är en pina. Gator avstängda, inga parkeringsplatser och ett evigt cirkulerande på de små gatorna bakom teatern, om man råkat bli fast på den sidan Mariakyrkan. Annars tillbaka till lasarettet, om man blivit fast på andra sidan.

Det är slut på spontantripparna och även på de för affärsmännen så lönsamma oplanerade inköpen. Nu samlar jag – och inte bara jag – allt på en och samma dag i Ystad: Tandläkaren, frisören och banken. Efter dessa ganska tråkiga men tidsödande ärenden känner man inte för glada spontaninköp utan skyndar tillbaka till den avlägset parkerade bilen och lämnar Ystad.

Vad Hamngatan har att erbjuda av varor eller nya butiker kommer att förbli en väl förborgad hemlighet för de flesta som måste ta sig till Ystad med bil. Ty: När såg en icke-Ystadsbo Hamngatan sist?

Verkligen synd att Ystads charm kommer att vara förbehållen enbart Ystadsbor på cykel! Och synd om affärsmännen, som går miste om så många glada och köpvilliga kunder!

Carin da Silva från Let"s Dance i TV 4 kommer till ScenÖsterlen i sommar.
Carin
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons