Annons
Nyheter

Ystads styrande prioriterar fel

Nyheter • Publicerad 19 november 2008

Vilket vansinne det förekommer i Ystad. De beslutande politikerna satsar hellre mångmiljonbelopp av skattebetalarnas pengar på en om- och utbyggnad av Ystads hamn än att ger handbollsstaden Ystad en ny arena.

Kristdemokraterna och miljöpartiet är de enda partier som har röstat emot en hamnutbyggnad.

Annons

Det finns ett skriande behov av en ny handbollsarena eller renovering av gamla Österporthallen. Taket läcker in vatten. Även ett fungerande badhus behövs. Allt detta skjuts på framtiden.

Det är viktigare att bygga om och ut Ystads hamn, enligt våra politiker. En hamn som redan i dag förpestar vår luft och ännu värre kommer det att bli vid avslutad om- och utbyggnad.

Allt sunt förnuft har försvunnit. Beslutsfattandet har totalt spårat ur. Ta exempelvis de mögelskadade studentbarackerna i Surbrunnsparken. De köptes in utan någon besiktning och nu har man fått kassera hälften av dessa. Ystads badhus får uppenbarligen snart stängas. Samma gäller Österporthallen. Ystad har två handbollslag i elitserien. Våra politiker prioriterar hellre en hamnutbyggnad än en ny sporthall och ett nytt badhus till våra ungdomar och elitidrottare.

Omfattande klagomål från Ystadsbor har förekommit beträffande alla avgaser och allt buller från färjor samt trafiken till och från hamnen. Dessa klagomål försöker man tysta ned. Som exempel kan nämnas att vid Miljödomstolens huvudförhandlingar nu i höst gällande om- och utbyggnad av hamnen fick inte miljöchefen medverka. Till och med representanter för Miljödomstolen tyckte detta var anmärkningsvärt.

Nu senast har man kunna läsa i dagspressen att Ystads budget skall omförhandlas och man skall dra in på renovering av våra skolor. Varför skjuter man inte hamnprojektet på framtiden eller helt enkelt lägger ned det och prioritera sportarena och badhus samt skolrenovering i Ystad?

Ystad är behov av nya unga politiker som kan tänka klart och är miljömedvetna.

Per Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons