Annons
Nyheter

Observatörer i Syrien nöjda hittills

Arabförbundets delegation som ska undersöka ifall Syrien följer den fredsplan som förbundet lagt fram är hittills nöjd med vad den sett.
Nyheter • Publicerad 28 december 2011

– Situationen verkar betryggande än så länge, säger ledaren för gruppen, general Mustafa Dabi.

Delegationen besökte staden Homs på tisdagen, där aktivister hävdade att 14 människor dödades.

Annons

– Det var lugnt i går och inga sammandrabbningar ägde rum. Vi såg inga stridsvagnar men en del bepansrade fordon, säger Dabi.

I en del områden var "förhållandena inte bra", sade Dabi till Reuters, men delegationen såg "ingenting skrämmande" under den första dagens besök i landet.

– Men kom ihåg att det var bara första dagen och det kommer att krävas ytterligare undersökningar, sade Dabi.

Human Rights Watch hävdar att hundratals fångar kan ha flyttats från militära områden för att gömma dem för observatörerna.

"Arabförbundet bör kräva tillgång till alla syriska platser som används för att spärra in människor, i linje med dess överenskommelse med den syriska regeringen", sade människorättsorganisationen i ett uttalande sent i tisdags.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons