Annons
Nyheter

Fullt drag när 15 års vänskap firades

Den livfulla föreningen Handikappvännerna har nu funnits i 15 år. Det fanns med andra ord extra mycket att fira under den årliga julfesten på Ågården i lördags.
Nyheter • Publicerad 12 december 2011
Under lördagens julfest bjöds de drygt 90 gästerna på julbord med efterföljande lotteri och paketauktion. Nils-Ove Persson och hans dragspel stod för underhållningen. Foto: Mark Hanlon
Under lördagens julfest bjöds de drygt 90 gästerna på julbord med efterföljande lotteri och paketauktion. Nils-Ove Persson och hans dragspel stod för underhållningen. Foto: Mark HanlonFoto: Mark Hanlon

Inne i Ågården spelar Nils-Ove Persson på sitt dragspel och får alla i lokalen att stämma upp i allsång. Julfesten har blivit en kär tradition och vid ett av borden sitter Annie Hansson som varit med från början.

– Vi var några som var handikappade som tänkte att vi ska ju också ha roligt, så då var det helt naturligt att starta en förening, säger hon.

Annons

I dag har föreningen runt 150 medlemmar i Sjöbo kommun. Förutom olika aktiviteter och studiecirklar ordnar man utfärder.

– Det är viktigt att handikappade får komma ut och träffas och inte bara sitta hemma, säger Annie Hansson.

Ordförande under elva år

En som också varit med från början är Monica Olsson. Hon var ordförande under elva år.

– Jag är så glad för att vi fortfarande är igång, jag minns att en del sa: tre till fyra år får ni på er. Så vi kan verkligen känna oss nöjda i dag, säger hon.

Som namnet Handikappvännerna antyder är det inte endast de som har ett handikapp som får vara med i föreningen. Alla är välkomna.

– Det kommer nya medlemmar hela tiden, även anhöriga, säger Monica Olsson.

Hon har nu lämnat över rollen som ordförande till sin dotter Susanne Bohman och de siktar båda på ytterligare ett jubileum med Handikappvännerna.

– Vi ska göra så gott vi kan för att det ska blir 15 år till, säger Susanne Bohman.

Under hösten har föreningen bland annat ordnat en utflykt till julmarknaden på Högestad. Under nästa år ser det ut att bli en tur till Danmark.

– Vi har hur roligt som helst, konstaterar Susanne Bohman.

Rebecka Sjöberg
Emilie Ekelund
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons