Annons

22-årig Ystadsbo anhållen för mord

En 22-årig man från Ystad anhölls på måndagen misstänkt för att ha mördat en 18-årig kvinna. Kvinnans kranium hittades nedgrävt i Bokskogen utanför Svedala i oktober förra året.
Ystad • Publicerad 9 mars 2004
Det var svampplockare som hittade ett delvis nergrävt kranium mellan Torup och vägen till Hyby i Svedala kommun. Arkivbild: Ronny Johannesson
Det var svampplockare som hittade ett delvis nergrävt kranium mellan Torup och vägen till Hyby i Svedala kommun. Arkivbild: Ronny JohannessonFoto: 

- Det är ett ovanligt och makabert fall. säger Charlie Nilsson, informatör vid Skånepolisen till Allehanda. Det var svampplockare som hittade ett delvis nergrävt kranium mellan Torup och vägen till Hyby i Svedala kommun. Arkivbild: Ronny Johannesson Mannen är misstänk på sannolika skäl misstänkt för mord. 22-åringen har figurerat i polisens utredning under en längre tid, men anhölls alltså under gårdagen efter att misstankarna skärpts. Polisen är dock fortfarande förtegen kring vissa delar i utrendingen och vill inte gå in på detaljer när det gäller bevisningen. Till grund för anhållande ligger dock vittnesuppgifter, teknisk bevisning och mannens egna uppgifter. Den mördade kvinnan är hemmahörande i Malmö och försvann julen 2002. Den anhållne tillhör kvinnans bekantskapskrets.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons