Annons

25-åring begärs häktad för grov misshandel

Den 25-årige man som på torsdagen anhölls efter att ha misshandlat en 36-årig man begärdes på fredagen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Misstankarna gäller också stöld.
Ystad • Publicerad 20 november 2008

Åklagaren motiverar häktningsframställningen med att det finns en uppenbar risk att 25-åringen genom att undanröja bevis eller på annat sätt förstör den fortsatta utredningen samt att han vid ett frisläppande kommer att fortsätta sin brottsliga verksamhet.

- Det finns risk för att han påverkar utredning om han får kommunicera fritt, säger åklagaren Maja Kellén. Det var natten mot torsdagen som en 36-årig man fick föras till sjukhus efter att misshandlats grovt i en lägenhet i centrala Ystad. Kort därefter kunde polisen gripa 25-åringen som senare också anhölls.Vad som föranlett misshandeln är ännu oklart men enligt polisen larmades man till platsen av en tredje person som befann sig i lägenheten.

Den misshandlade 36-åringen ska enligt polisen ha skador i huvudet efter att ha blivit slagen med någon typ av tillhygge.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons