Annons

28-åring beskjuten på väg till sin arbetsplats

(Uppdaterad). En 28-årig man blev beskjuten när han var på väg till jobbet vid 07.30-tiden på onsdagsmorgonen. Händelsen rubriceras som mordförsök och utspelades på länsväg 1015 i Svenstorp och länsväg 1999 i närheten av Stora Herrestad.
Ystad • Publicerad 28 juni 2006

– Vi är ytterst angelägna om att komma i kontakt med med personer som kan ha sett någonting, säger Ewa-Gun Westford, informationsansvarig inom Polisområde Södra Skåne.

28-åringen lämnade hemmet i Glemmingebro i en lätt lastbil och befann sig vid Svenstorps villa när han observererade en mörkgrå Audi i backspegeln. I fordonet syntes två personer. Mannen blev omkörd och hörde samtidigt en smäll som han inte reflekterade så mycket över, eftersom hans bil är av äldre modell.

Annons

Vid korsningen mot Fårarp såg han återigen Audin. Den här gången lutade sig passageraren ut, iklädd rånarluva. – Målsäganden blev rädd och svängde av mot Köpingebro och därefter mot Stora Herrestad. Audin kom ifatt igen och under omkörning lutade sig passageraren ut och riktade ett vapen mot målsäganden, som också hörde ett skott avlossas. Sedan ökade Audin farten och försvann, berättar Ewa-Gun Westford.

Den beskjutne mannen följde efter bilen in i Stora Herrestad under tiden som han kontaktade SOS 112. Färden gick vidare mot Tomelilla, men vid korsningen Högestad-Köpingebro hade 28-åringen tappat bort Audin. – I förhör har målsäganden uppgivit att han inte känner till orsaken till skottdramat. Vare sig han eller någon annan i familjen är hotad på något sätt, säger Ewa-Gun Westford.

– Vi bedömer mannens uppgifter som trovärdiga. Det finns även ett vittne som styrker berättelsen och har sett den aktuella Audin i Glemmingebro tidigt på onsdagsmorgonen.

28-åringens skåpbil har tagits i beslag av polisen i Ystad. I dag, torsdag, ska en teknisk undersökning av fordonet genomföras.

Magnus Wegerup

0411-55 78 65

magnus.wegerup@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons