Annons

35 miljoner ska sparas på två år

I veckan ska politikerna i den borgerliga majoriteten diskutera besparingar för de kommande två åren på 35 miljoner kronor.
Ystad • Publicerad 11 november 2008
Nästa vecka, på tisdag, hoppas Thomas Lantz att den borgerliga majoriteten ska kunna enas om den nya budgeten för nästa år.
Nästa vecka, på tisdag, hoppas Thomas Lantz att den borgerliga majoriteten ska kunna enas om den nya budgeten för nästa år.Foto: 

Som YA tidigare har rapporterat ska Ystads kommun till följd av finanskrisen och den hastigt avmattade konjunkturen spara 20 miljoner kronor nästa år. Året därpå ska kostnaderna kapas med femton miljoner kronor.

- Förvaltningarna har arbetat fram ett antal förslag som vi ska diskutera. Det gör vi på torsdag kväll i den borgerliga gruppen, säger kommunalrådet Thomas Lantz (m).

Annons

Han vill inte gå in på vilka direktiv tjänstemännen har fått när de ska ta fram besparingsförslagen.

- Men ett antal åtgärder nästa år får inte effekt förrän 2010, säger han.

Nästa vecka, på tisdag, hoppas Thomas Lantz att den borgerliga majoriteten ska kunna enas om den nya budgeten för nästa år. Den behandlas sedan i kommunstyrelsen och till slut på kommunfullmäktiges decembersammanträde.

Det är främst minskade skatteintäkter som påverkar kommunens ekonomi negativt.

Kostnaderna för LSS (stöd och service till funktionshindrade) gör också att budgeten delvis måste göras om.

Årets resultat ser dock ut att bli bra med ett plus enligt den senaste prognosen på runt 30 miljoner kronor.

Ulf Mårtensson ulf.martensson@allehandasyd.se
Ulf Mårtensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons