Annons

44-åring åtalas för skadegörelse och olaga hot

En 44-årig man misstänks för att ha hotat en bilförare och skadat dennes fordon på väg 19 i Stora Herrestad.
Ystad • Publicerad 20 juli 2007

Händelsen inträffade på kvällen den 27 juni och har medfört åtal vid Ystads tingsrätt. Enligt gärningbeskrivningen var målsägaren på väg söderut genom Stora Herrestad, då 44-åringen plötsligt rusade ut från vägrenen. Han höjde en skyffel och slog den i taket på bilen.

När fordonet stannade sprang den misstänkte fram, öppnade dörren och höjde åter igen skyffeln. Föraren uppfattade detta som hotande och obehagligt.

Annons

Målsägaren trampade på gasen för att undkomma från platsen. Han stannade kort därefter och ringde polis via mobiltelefon.

Åtalet är förknippat med skadeståndsyrkande på 13.023 kronor. Beloppet avser reparation samt kostnad för hyrbil.44-åringen förnekar såväl hot som skadegörelse. I förhör har mannen berättat att han såg bilen närma sig, men inte hann ta undan skyffeln förrän det small.

Magnus Wegerup

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons