Annons

44-åring misstänkt för våldtäkt

En 44-årig man misstänks för våldtäkt mot en medelålders kvinna som han tidigare haft ett förhållande med.
Ystad • Publicerad 6 december 2011

På måndagen väcktes åtal vid Ystads tingsrätt. Mannen ska även stå till svars för misshandel, olaga hot och skadegörelse.

Förundersökningen omgärdas av sekretess, men enligt stämningsansökan har våldtäkt ägt rum vid två tillfällen.

Annons

I mitten av oktober ska mannen ha tilltvingat sig ett samlag med kvinnan, och den 2 november utsattes hon för en sexuell handling som är ”jämförlig med samlag.”

Kammaråklagare Titti Malmros vill även att 44-åringen döms för upprepade fall av misshandel och olaga hot. Under perioden september-november har målsägaren slagits på låren, knuffats och hotats genom att mannen höjt sin knutna hand mot henne.

I gärningsbeskrivningen framgår att 44-åringen flera gånger sagt att han ska döda eller skada kvinnan.

Den 27 oktober ska mannen ha slagit sönder en brevlåda på Söllerödsgatan i Ystad. Anledningen till skadegörelsen kan ha varit ilska mot husägaren. Dagen efter lades en begravningskrans utanför dörren, och åklagaren är övertygad om att 44-åringen genom handlingen ville skrämma målsägaren.

Den misstänkte förnekar brott.

Ann-Louise Olander
YA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons