Annons

Adress Rosenhill – vilken höjdare

Stans högsta hus är inflyttningsklart. Första hyresgästen anlände till Rosenhill i går – med häst och vagn.
Ystad • Publicerad 13 november 2006
Ystads högsta hus.
Ystads högsta hus.Foto: 

Fastighetsbolaget Contentus vd, Harald Ohlsson, tyckte att Inga-Lisa Hennigor skulle åka med klass till sin nya bostad.

Men hyresgästen själv visste ingenting om den annorlunda transporten. Inte förrän Gunnar Nilsson och hans två ståtliga ardennerhästar bromsade in framför köksfönstret på måndagsförmiddagen.

Annons

– Oj, oj, oj! Det här var verkligen en överraskning. Vilka luringar, sade Inga-Lisa Hennigor när YA hälsade välkommen till sjuvåningshuset på Västerleden 4.

Flyttlasset kom något senare och drogs av betydligt fler hästkrafter i en helt tidsenlig lastbil. Inga-Lisa Hennigor har sålt villan på Erik Dahlbergsgatan. Nu bor hon i trea på sjätte våningen med underbar utsikt över staden och havet.

Intresset för de 50 lägenheterna i nya Rosenhill har varit jättestort, intygar Harald Ohlsson.

– Vi har fått förfrågningar från närmare 500 spekulanter. 70 procent av hyresgästerna kommer från Ystads kommun. 65 procent är före detta villaägare, resten säljer sin bostadsrätt, berättar Harald Ohlsson.

Inriktningen på 50 plus-boende är inte bara en välgärning. Här finns pengar att hämta. "Äldre personer" är en köpstark och växande kategori. Eftersom ingen räknar med att få plats på hemmet så gäller det att bostaden är anpassad för behoven, främst vad gäller rörelsehindrade. Tillgänglighet, trygghet, kvalitet, funktion och bekvämlighet var nyckelord när Harald Ohlsson bestämde sig för att investera 60 miljoner kronor i Rosenhill.

I Ystads högsta hus kan hyresgästerna träna i ett eget gym med heltäckande utrustning på entréplanet och koppla av efteråt i en relaxavdelning med bubbelpool och bastu.

Soft bakgrundsmusik ger behaglig färd i hissen.

Vid entrén kan hyresgästerna träffas och prata runt en smakfull sittgrupp.

Där hämtas även posten.

Dagstidningen levereras förstås direkt till lägenhetsdörren.

Annons

Barnbarnen behöver inte ha långtråkigt när de hälsar på mormor och morfar. Småttingarna roar sig säkert på egen hand i lekavdelningen.

Utemiljön erbjuder möjlighet att grilla och spela shuffle.

Rosenhill består av 28 treor, 18 tvåor och fyra fyror.

Billigaste tvåan kostar 5 300 kronor i månaden. Ytan uppgår till 56 kvadratmeter.

Dyraste fyran omfattar 114 kvadratmeter och kostar 9 800 kronor i månaden.

Det är förresten inte alla hyresgäster som är 50 plus.

Men nästan.

Magnus Wegerup

0411-55 78 65

magnus.wegerup@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons