Annons

Ahls uteservering blir permanent

Efter 25 år som lite av ett provisorium blir uteserveringen vid Kåseberga fisk permanent.
Kåseberga • Publicerad 17 mars 2015
Kåseberga fisk, eller Ahls rökeri som många kallar det, bygger in sin uteservering. Foto: Mark Hanlon
Kåseberga fisk, eller Ahls rökeri som många kallar det, bygger in sin uteservering. Foto: Mark Hanlon

– Det är egentligen lite för tidigt att prata om bygget. Än så länge är det ju bara några reglar, säger Jimmy Ahl som äger Kåseberga fisk.

Hur som helst, Facebook-gruppen Vi som gillar Kåseberga berättar om bygget, som känns som en tydlig antydan om att våren är här.

Annons

– Vi öppnar ju till påsk, men uteserveringen blir nog inte klar förrän i mitten eller slutet av maj, säger Jimmy Ahl.

Uteserveringen med kök har funnits i 25 år.

– Företeelsen är alltså inte ny. Skillnaden är bara att det som tidigare var en tältduk nu blir en riktig byggnad som kan stå året om.

Utbyggnaden betyder inte att Kåseberga fisk planerar att ändra sina öppettider.

– Eventuellt utökar vi med någon enstaka helg. Men i övrigt tror jag vi fortsätter som tidigare. Uteserveringen har öppet till klockan 23 och det känns som att vi fortsätter så.

Den nya utbyggnaden ska rymma försäljning samt ett kök där man kan steka och grilla.

– Utbyggnaden gör att det blir betydligt mer lättarbetat, säger Jimmy Ahl som lovar att presentera ytterligare en liten nyhet om ett par månader när bygget är klart.

På Kåseberga fisk är nästan alla produkter hemlagade, det vill säga att företaget röker, grillar och steker, gör sillinläggningar och har catering

Fakta

Kåseberga fisk

Företaget började en gång i ganska liten skala, då som enbart rökeri.

I takt med att turismen ökat, har företaget byggts ut i flera omgångar. Utbyggnaden före den av uteserveringen gjordes för att leva upp till EU:s krav på hygien och fiskhantering.

Cecilia BillgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons