Ahls uteservering blir permanent
– Det är egentligen lite för tidigt att prata om bygget. Än så länge är det ju bara några reglar, säger Jimmy Ahl som äger Kåseberga fisk.
Hur som helst, Facebook-gruppen Vi som gillar Kåseberga berättar om bygget, som känns som en tydlig antydan om att våren är här.
– Vi öppnar ju till påsk, men uteserveringen blir nog inte klar förrän i mitten eller slutet av maj, säger Jimmy Ahl.
Uteserveringen med kök har funnits i 25 år.
– Företeelsen är alltså inte ny. Skillnaden är bara att det som tidigare var en tältduk nu blir en riktig byggnad som kan stå året om.
Utbyggnaden betyder inte att Kåseberga fisk planerar att ändra sina öppettider.
– Eventuellt utökar vi med någon enstaka helg. Men i övrigt tror jag vi fortsätter som tidigare. Uteserveringen har öppet till klockan 23 och det känns som att vi fortsätter så.
Den nya utbyggnaden ska rymma försäljning samt ett kök där man kan steka och grilla.
– Utbyggnaden gör att det blir betydligt mer lättarbetat, säger Jimmy Ahl som lovar att presentera ytterligare en liten nyhet om ett par månader när bygget är klart.
På Kåseberga fisk är nästan alla produkter hemlagade, det vill säga att företaget röker, grillar och steker, gör sillinläggningar och har catering
Kåseberga fisk
Företaget började en gång i ganska liten skala, då som enbart rökeri.
I takt med att turismen ökat, har företaget byggts ut i flera omgångar. Utbyggnaden före den av uteserveringen gjordes för att leva upp till EU:s krav på hygien och fiskhantering.