Annons

Åklagare vill ha strängare straff

Domen mot 23-årigen som åkte fast i tullen i Ystad med nio kilo amfetamin i sin bil överklagades i dag. Kammaråklagare Magnus Ramebäck pekar i överklagandet på faktorer som han anser visar att mannen visste att det fanns knark i bilen och att han därför bör dömas för grov narkotikasmuggling.
Ystad • Publicerad 6 maj 2003

Vid förhandlingen i Ystads tingsrätt förnekade mannen att han kände till narkotikapartiet. Han medgav bara att han mot ersättning fått i uppdrag att föra bilen från Polen till Sverige. Ystads tingsrätt ansåg i sin dom den 25 april att det inte var bevisat att mannen haft uppsåt att föra in narkotikan. Däremot dömdes han för smuggling begången av grov oaktsamhet till fängelse i ett och ett halvt år. -Det är inte rimligt att tro att en uppdragsgivare skickar narkotika värd mellan en och två miljoner kronor med en ovetande kurir, anser Magnus Ramebäck i sitt överklagande. Han pekar också på de instruktioner som 23-åringen fått om resans genomförande och de motsägelsefulla uppgifter som han lämnat om syftet med resan. Kammaråklagaren vill att hovrätten dömer 23-åringen för grovt narkotikabrott, skärper straffpåföljden och beslutar att 23-åringen skall utvisas ur landet.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons