Annons

Akut vattenläcka: Flera orter drabbade – vattentankar utställda

Svenstorp, Köpingebro och Nybrostrand drabbades under tisdagen av en akut vattenläcka.
Boende fick hämta vatten i vattentankar kommunen ställt ut.
Ystad • Publicerad 28 juni 2022 • Uppdaterad 4 juli 2022
Birgitta Ejlertsson har precis fyllt tre dunkar med vatten som hon lastar in i bilen. Hon bor i Nybrostrand och fick höra om vattenläckan i ett mejl från kommunen. ”Man märker hur beroende man är av vattnet”, säger hon.
Birgitta Ejlertsson har precis fyllt tre dunkar med vatten som hon lastar in i bilen. Hon bor i Nybrostrand och fick höra om vattenläckan i ett mejl från kommunen. ”Man märker hur beroende man är av vattnet”, säger hon.Foto: Mark Nordvall Hanlon

I de drabbade orterna rann vattnet trögt ur kranen. Sent på tisdagseftermiddagen lokaliserades läckan och prognosen var efter att reparation och spolning påbörjats under kvällen att vattentillförseln skulle fungera igen från 22-tiden.

Vattentankar finns utställda vid Köpingebro skola, Campingen i Nybrostrand och Hildas Livs & Grill i Nybrostrand och Musselgatan 9 i Nybrostrand.

Vatten från nödvattentankarna ska kokas före användning.

På grund av vattenläckan höll badet i Nybrostrand stängt under tisdagen.

På campingen i Nybrostrand har det satts ut vatten, pga vattenavbrottet
På campingen i Nybrostrand har det satts ut vatten, pga vattenavbrottetFoto: Mark Nordvall Hanlon
Emma LawessonSkicka e-post
Oscar LundbergSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons