Anrika Maria provar på nytt
– Det ligger i tiden. Vi tänker testa olika slags nyttobröd och se vilka som blir mest uppskattade. Sedan satsar vi på dem, säger Peter Stigsson.
Han och hans mamma tog strax innan jul över rörelsen och personalen efter Catharina Swica. Hon drev Mariacaféet i två år och innan dess hade hennes mamma Barbara Bertilsson hand om rörelsen i tio år. – Många i personalen har jobbat länge här vilket är en klar fördel. Som till exempel Göran Sandberg med sina imponerande 37 år i bageriet, berättar Peter.
Efter bageriutbildning i Malmö jobbade han på Möllers, Lockarps, HB Bagaren och Saltsjöbadens hotellbageri. Han har också varit säljare på Jesec-larm.
– Redan för tolv år sedan var jag intresserad av att ta hand om rörelsen, men var lite sent ute den gången. Nu känns allt rätt, säger Peter Stigsson
Han är mycket glad över bageriets fina stenugn från 1950-talet.
Han gillar också det gamla stuket på serveringen och ska bevara det. Något som uppskattas av gästerna på det anrika Mariacaféet, som invigdes redan år 1911.
Per Sjöberg
0411-55 78 47
per.sjoberg@allehandasyd.se