Annons

Anrika Maria provar på nytt

Ystad • Publicerad 23 januari 2006
Bagare Peter Stigsson med två plåtar semlor, eller fastlagsbullar som många säger. En riktigt bra dag går det åt nästan 200 av de delikata bakverken. Bild: Per Sjöberg
Bagare Peter Stigsson med två plåtar semlor, eller fastlagsbullar som många säger. En riktigt bra dag går det åt nästan 200 av de delikata bakverken. Bild: Per SjöbergFoto: 

– Det ligger i tiden. Vi tänker testa olika slags nyttobröd och se vilka som blir mest uppskattade. Sedan satsar vi på dem, säger Peter Stigsson.

Han och hans mamma tog strax innan jul över rörelsen och personalen efter Catharina Swica. Hon drev Mariacaféet i två år och innan dess hade hennes mamma Barbara Bertilsson hand om rörelsen i tio år. – Många i personalen har jobbat länge här vilket är en klar fördel. Som till exempel Göran Sandberg med sina imponerande 37 år i bageriet, berättar Peter.

Annons

Efter bageriutbildning i Malmö jobbade han på Möllers, Lockarps, HB Bagaren och Saltsjöbadens hotellbageri. Han har också varit säljare på Jesec-larm.

– Redan för tolv år sedan var jag intresserad av att ta hand om rörelsen, men var lite sent ute den gången. Nu känns allt rätt, säger Peter Stigsson

Han är mycket glad över bageriets fina stenugn från 1950-talet.

Han gillar också det gamla stuket på serveringen och ska bevara det. Något som uppskattas av gästerna på det anrika Mariacaféet, som invigdes redan år 1911.

Per Sjöberg

0411-55 78 47

per.sjoberg@allehandasyd.se

$LOC_OFF$Nu vankas det andra bullar på Mariacaféet. Bagare Peter Stigsson har tagit över det anrika caféet. Förutom alla smaskiga bakverk tänker han
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons