Annons

Årets företagare - vem är det?

Årets företagare i Ystads kommun ska utses igen. Efter sondering av terrängen har arrangörerna nominerat sex framgångsrika kandidater.
Ystad • Publicerad 6 november 2008
NOMINERING 5. Leif Persson, Unique Dental.
NOMINERING 5. Leif Persson, Unique Dental.Foto: 
NOMINERING 4. Peter Svensson, Joakim Nilsson och Alf Andersson, Herrestagruppen.
NOMINERING 4. Peter Svensson, Joakim Nilsson och Alf Andersson, Herrestagruppen.Foto: 
NOMINERING 2. Jonas Anderzson, Jonas Anderzson of Sweden.
NOMINERING 2. Jonas Anderzson, Jonas Anderzson of Sweden.Foto: 
NOMINERING 6. Erik Bengtsson (bilden) och Olof Bengtsson, Karlsfälts gård.
NOMINERING 6. Erik Bengtsson (bilden) och Olof Bengtsson, Karlsfälts gård.Foto: 
NOMINERING 3. Johnny Mårtensson, Lundgrens Bil.
NOMINERING 3. Johnny Mårtensson, Lundgrens Bil.Foto: 
NOMINERING 1. Magnus och Camilla Malmborg, Elmannen. BILD: SPRISSE NILSSON
NOMINERING 1. Magnus och Camilla Malmborg, Elmannen. BILD: SPRISSE NILSSONFoto: 

Vinnaren, om man får säga så, utses under festliga förhållanden vid näringslivsgalan på Ystads Saltsjöbad fredagen den 21 november. Här presenteras samtliga sex nomineringar och valda delar ur juryns motivering.

Namn: Magnus och Camilla MalmborgFöretag: ElmannenAdress:Koppargatan 13, YstadUr juryns motivering: Efter att ha jobbat som elektriker på större företag förverkligades 2001 drömmen om egen firma, trots alla varningar om hur mycket jobb det innebär. Det blev faktiskt ännu värre - men fantastiskt roligt, tycker makarna Malmborg. I dag har de fem anställda och arbetar för många kunder inom bygg och industri, även utomlands.

Annons

Namn: Jonas AnderzsonFöretag: Jonas Anderzson of Sweden Adress: Herrestadsgatan 20, YstadUr juryns motivering: Med idogt arbete ute på fältet, och ett koncept som underlättar för kunderna att lyfta fram sitt varumärke, har han snabbt lyckats ta stora marknadsandelar i sin nisch. Företagets budskap är att hjälpa kunderna att skilja sig från mängden och utstråla professionalism och teamkänsla.

Namn: Johnny MårtenssonFöretag: Lundgrens BilAdress: Spaljegatan 8, YstadUr juryns motivering: Sedan starten 1984 har företaget utvecklats till en av de ledande fullserviceanläggningarna i regionen. Bolagets verksamhet vilar på tre ben: Auktoriserad bilförsäljning, reservdelsförsäljning och verkstad. Genom okomplicerat bemötande och bra serviceorganisation har Lundgrens Bil blivit en av Fords mest framgångsrika återförsäljare i Sverige.

Namn: Peter Svensson, Joakim Andersson och Alf AnderssonFöretag: HerrestadsgruppenAdress: Mensalavägen 5, Stora HerrestadUr juryns motivering: De nominerade såg potential i byggruschen på gårdar där lantbrukaren vill lagra spannmål i egna silos. Genom att köpa tre bolag som tidigare samverkat med har företagarna ökat möjligheten till samordning och effektivitet. Alla har visat prov på entreprenörskap och goda ledaregenskaper.

Namn: Leif PerssonFöretag: Unique DentalAdress: Södra Dragongatan 15, YstadUr juryns motivering: En före detta pensionerad hantverkare "tröttnade" på alla kunder och leverantörer som ville att han skulle starta företag igen. Därför slogs portarna upp till Unique Dental 2004. Företaget har vuxit kraftigt och sysselsätter 25 anställda inom tandteknisk laboratorieverksamhet. Unique Dental är etablerat som ett familjärt, enkelt och professionellt företag med skickliga och lyhörda medarbetare.

Namn: Erik Bengtsson och Olof BengtssonFöretag: Karlsfälts gårdAdress: Karlfältsvägen 1, Stora HerrestadUr juryns motivering: Bengtsson och Bengtsson, Erik och pappa Olof, verkar inom lantbruksnäringen, både inom växtodling och djurhantering. Genom att konsekvent jobba med kvalitetssäkring och samverkan med duktiga lantbrukare i närområdet börjar varumärket synas på de viktiga marknadsplatserna i Sverige och Danmark. Goda exempel på hur en bransch i förändring kan ge nya möjligheter om man har en vision.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons