Annons

Åtalas för kvinnofridsbrott

En 29-årig man i ett samhälle utanför Ystad åtalades i dag som misstänkt för misshandel, olaga hot och ofredande. Enligt åtalet skall mannen ha utsatt sin hustru för de misstänkta brotten under den tid som paret bodde i Ystad.
Ystad • Publicerad 1 november 2002

Kvinnan uppger i polisförhör att det ofta blev bråk mellan dem på grund av mannens spritmissbruk. Den 10 juni för två år sedan skall han enligt åtalet ha gett henne ett slag med öppen hand mot vänster sida av huvudet. Slaget gav upphov till smärta, trumhinneskada och hörselproblem. Någon gång under hösten i fjor lär 29-åringen ha hotat henne och samtidigt lagt en elsladd om hennes hals och dragit åt. Ofredandet består i att han under våren och sommaren i år skall ha ha ringt en mängd opåkallade telefonsamtal och telefonpåringningar samt lämnar meddelanden på kvinnans telefonsvarare.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons