Annons

Berusad bilförare spårades med polishund

Efter att ha druckit sju starköl och två drinkar på Starshine och Lauras satte sig den 22-årige ystadsbon bakom ratten. Färden gick ut på riksväg 19 i riktning mot Tomelilla.
Ystad • Publicerad 11 november 2002

Men vid Högestakorset var det stopp. Där körde mannen ner i diket under tiden som han pratade i sin mobiltelefon. Händelsen inträffade natten till den 25 augusti. Nu har åtal väckts vid Ystads tingsrätt. Rubriceringen är grovt rattfylleri eftersom alkoholkoncentrationen uppgick till 1,33 promille. Avåkningen vid Högestakorset observerades av en taxichaufför, som stannade för att se hur det gick för föraren. När chauffören frågade om han var nykter så blev svaret kort men ärligt: - Nej, tyvärr. Taxichauffören ringde till polisen medan 22-åringen passade på att avvika till fots. Polisen satte in en hundpatrull och spårningen påbörjades. Den misstänkte anträffades efter cirka 600 meter, liggande på rygg i en stubbåker. Berusad men oskadd. Ystadsbon erkänner brott och förklarar att det var första gången som han kört onykter. Anledningen till bilfärden var att han ville träffa sin flickvän i Tomelilla.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons