Annons

Beskedet: Kylan håller i sig nästa vecka

Moln, skurar och kalla nätter med temperaturer kring nollan. Det ostadiga vädret håller i sig och vårtemperaturerna ser ut att dröja ytterligare en vecka.
Sydöstra Skåne • Publicerad 3 maj 2019
Våren kom av sig. Kylan stannar och i helgen kan det bli enstaka minusgrader nattetid.
Våren kom av sig. Kylan stannar och i helgen kan det bli enstaka minusgrader nattetid.

Efter en del sol under fredagen övergår det till allt mer moln och under kvällen och natten kommer en del skurar att passera. Temperaturen väntas falla ner till omkring en plusgrad men på sina håll kan det bli ännu kallare, berättar Moa Hallberg på SMHI.

– Lokalt skulle det kunna falla ner mot noll grader, säger hon.

Annons

Inledningsvis blir även lördagen molnig och regnig med en temperatur på 6 till 8 grader. Framåt kvällen klarnar det upp och det blir åter kallt, enstaka minusgrader är att vänta.

Läs också:

– Söndagen blir ganska solig till en början men även då kan det passera någon skur. Temperaturen under dagen blir runt 10 grader, säger Moa Hallberg.

Blir det några vindar i helgen?

– Nej, det ser inte ut att bli superblåsigt. Det kommer pendla mellan svaga och måttliga vindar.

Det ostadiga och kyliga vädret ser ut att hålla i sig även i nästa vecka och först framåt helgen väntas tvåsiffriga temperaturer.

– På fredagen kan det bli 13-14 grader. Vi får vänta lite till på de sköna vårtemperaturerna, säger Moa Hallberg.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons