Annons

Bombi Bitt, en häst och en sjö flyttar in på Ystads teater

Snart intar Sommarteatern Ystads teater för en återuppsättning av Bombi Bitt. Med sig har de katter, hundar, en häst och en sjö.
Ystad • Publicerad 5 november 2008
Nicki Håkansson, William Nilsson, Hampus Nilsson och Martin Ekdahl var alla med i Bombi Bitt i somras. Hästen Mint är däremot ny i ensemblen. Bild: Sprisse Nilsson
Nicki Håkansson, William Nilsson, Hampus Nilsson och Martin Ekdahl var alla med i Bombi Bitt i somras. Hästen Mint är däremot ny i ensemblen. Bild: Sprisse NilssonFoto: 

De som missade Sommarteatern i juli får en ny chans på lördag kl 16. Då spelas musikalen Bombi Bitt och jag ännu en gång.

Föreställningen flyttar från Åbergs trädgård och in på Ystads teater.

Annons

– Vi går från en stor spelplats till en liten, men gör scenografin lika rolig. Sjön och ån har byggts upp och hästen, hundarna och katterna är kvar, säger regissören Thommy Hansson.

Några kompromisser har trots allt gjorts.

– Vi har bytt ut hästen mot en mindre. Den stora fick inte plats inne på teatern, berättar Hampus Nilsson som spelar Bombi Bitt.

Rebecka Erntell
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons