Annons

Bra med vårdplatser på lasarettet

Ystads lasarett har haft en bra sommar hittills. Arbetsbördan rapporteras vara rimlig och inför helgen hade lasarettet hela 25 vårdplatser och 4 barnvårdplatser lediga.
Ystad • Publicerad 21 juli 2002

- Det är ovanligt bra för en sommar, konstaterar Östen Malmqvist som är tillförordnad sjukhuschef. - För två år sedan var det kris och stor brist på vårdplatser under sommaren. Förra året blev det bättre, och än så länge i sommar har det gått mycket bra. Vi har gott hopp om att det fortsätter så, säger han. Enligt Östen Malmqvist beror förbättringen bland annat på att man har anlitat ett rekryteringsföretag för att locka vårdpersonal till Ystad. Samma strategi användes förra året, men i år har resultatet varit bättre. Anders Evander, som är tillförordnad chefsläkare, är nöjd och säger att stämningen är god bland personalen. - Det var mycket att göra för en vecka sedan, men denna veckan har varit ytterst rimlig. Nere på akuten är det ganska mycket patienter till distriktsläkaren, men det hör säsongen till med skrubbsår och sådant. På medicinavdelningen är det mindre tryck. - Det är också glädjande att vi har flera barnplatser lediga i år. Det hade vi inte förra året. Då fick vi skicka vidare barn med kirurgiska och ortopediska åkommor, och det är aldrig kul, säger Anders Evander. Lasarettet i Ystad har ett samarbete med andra sjukhus i regionen och hittills har man fått ta emot en handfull ortopedipatienter från Malmö. Ystads lasarett har dock än så länge haft resurser att hantera sina egna patienter själv. - Sånt här kan svänga snabbt. Sommaren ser riktigt bra ut så här långt, men i morgon kan situationen vara annorlunda och det måste vi vara ödmjuka för, menar Anders Evander.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons