Annons

Bråk om mögelskadad lägenhet

Miljö- och byggnadsnämndens handläggare är rådvill i ett knivigt ärende. Nu söker nämnden hjälp hos länsstyrelsen. Bråket gäller en bostad i Ystad.
Ystad • Publicerad 9 maj 2003

Förra sommaren klagade en boende i en hyresfastighet hos miljö- och byggnadsnämnden om fukt- och mögelproblem. Snart därefter framkom att fastighetsägaren hade sålt fastigheten och att den klagande hyresgästen därför var uppsagd. Miljö- och byggnadsnämnden valde att inte vidta några åtgärder med motiveringen att hyresgästen var uppsagd. Hyresgästen tog kontakt med hyresnämnden, som underkände uppsägningen. Den nya fastighetsägaren har överklagat hyresnämndens beslut till länsstyrelsen, som nu ska avgöra om uppsägningen var korrekt eller inte. Till saken hör att den nya fastighetsägaren själv gärna vill renovera och flytta in i bostaden. I väntan på länsstyrelsens avgörande vet nämnden inte hur den nu ska besluta i mögelfrågan. Ska nämnden tvinga fastighetsägaren att åtgärda fuktproblemen eller inte, frågar kommunens handläggare i ett brev till juristerna vid länsstyrelsen.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons