Annons

Brand på gruppboende

En anlagd brand som kunnat vålla stora skador inträffade i onsdags kväll på gruppboendet på Palme Lydersgatan i Ystad.
Ystad • Publicerad 3 januari 2002

En av de inneboende, en 37-årig man, tände eld på en gardin i sitt vardagsrum.Brandlarmet utlöstes, personalen var snabbt på plats och kunde kasta ut den brinnande gardinen genom ett fönster.

Annons

Även om personalen därmed förhindrade att elden fick fäste i byggnaden betecknas branden som försök till mordbrand.

-Ystads brand- och räddningskåren behövde inte rycka ut men personalen tog kontakt med oss. Den 37-årige mannen har en gång tidigare anlagt en brand på gruppboendet. Åklagaren får efter kontakt med läkare besluta om åtal för försök till mordbrand skall väckas, säger inre befäl Hasse Persson, Polisområde Södra Skåne.

Nämnas bör att samma sak som nu hänt två gånger på gruppboendet i Ystad inträffade för några år sedan på Vilbohemmet i Svenstorp. Fastigheten i Svenstorp totalförstördes av branden och en ensam nattsköterska fick rädda hemmets inneboende. Hon belönades senare för sin insats och Vilbohemmet byggdes upp igen från grunden.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons