Annons

Brutal misshandel på gågatan

Den 21-årige Ystadsbon slog, sparkade och hoppade på sitt offer. Under tiden skrek flickvännen att han skulle fortsätta. Ett vittne som ingrep kan ha räddat livet på målsägaren.
Ystad • Publicerad 11 november 2008

Överfallet rubriceras som grov misshandel. Både 21-åringen och den 18-åriga kvinnan har åtalats.

Natten till den 12 juli stod målsägaren utanför Maltes mackor på gågatan och skulle ringa ett samtal.

Annons

Plötsligt fick han en knuff i ryggen av kvinnan, som han aldrig sett förr. Hon beskyllde målsägaren för att ha slagit henne. När han ignorerade kvinnan fortsatte hon att skrika och pojkvännen dök upp. Målsägaren började gå österut. Vid Bäckströms fick han kraftig spark i ryggen, sedan ännu en spark i bröstet. Han började springa, men föll till marken utanför Café Diana där en spark träffade i bakhuvudet. Ett vittne har berättat att gärningsmannen höll i en lyktstolpe och hoppade på offrets huvud, påhejad av flickvännen.

Misshandeln blev allt värre. Målsägaren sparkades i ansiktet två-tre gånger innan vittnet och en annan man lyckades avbryta det grymma skådespelet. I förhör sade han att mannens huvud kunde ha krossats om ingen hade ingripit.

Vittnena undslapp inte kvinnans otyglade ilska. Hon skrek "svin" och "jävla gubbar", spottade den ena i ansiktet och gav den andre en örfil så att glasögonen ramlade av. Utspelet mot vittnena medför åtal för ofredande samt misshandel, normalgraden. Polisen grep 21-åringen utanför Kings Head. Den berusade flickvännen var aggressiv och hotfull, men på grund av personalbrist omhändertogs hon inte.

Lite senare promenerade kvinnan in på polisstationen. Där skrek hon och bar sig åt och sedan blev det övernattning i arresten.

Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons