Annons

Catharina Lindell blir ny kultur- och fritidschef i Ystad

Nu är det klart att Catharina Lindell blir ny förvaltningschef för kultur- och fritid. Nämnden tog sitt beslut i onsdags eftermiddag.
Ystad • Publicerad 21 november 2002

Beslutet blev enhälligt, trots de tidigare diskussionerna om huruvida Catharina Lindell är en lämplig kandidat till posten eller inte. Gert Andersson (c) upprepade inte sitt yrkande från arbetsutskottet, att tjänsten inte bör gå till Lindell på grund av bristande erfarenhet av ledarskap på förvaltningsnivå. Däremot yrkade Margareta Nilback (kd) på avslag eftersom hennes parti är emot den nya nämndsorganisation som föreslagits. Kristdemokraterna och centern vill båda att kultur- och fritid ska separeras. - Men yrkandet hade ingenting med själva tillsättningen av Catharina Lindell att göra, säger Britt Mattsson (m), ordförande i nuvarande kultur-, turism- och fritidsnämnden. Ingen reserverade sig heller mot beslutet, eller krävde votering. Britt Mattsson vill själv inte kommentera diskussionen kring Catharina Lindells ledarskapserfarenhet. - Vi diskuterar inte det i dag. Beslutet är taget. Det har diskuterats tillräckligt i tidningen, säger hon. Vid MBL-förhandlingarna har de tre berörda fackförbunden inte haft något att erinra mot tillsättningen. Vissa detaljer återstår dock fortfarande innan allt är klart. Fullmäktige väntades i går kväll klubba den nya nämndsorganisationen, som är en förutsättning för chefstjänsten. Lön och andra villkor är heller inte klara, liksom tillträdesdatumet. Catharina Lindell är 58 år och arbetar i dag på Stockholms läns landsting som administrativ chef.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons