Cecilia Magnusson Svärd vill byta ut Stefan Löfven

Ystad Artikeln publicerades
Oppositionsrådet i Ystad Cecilia Magnusson Svärd (S) tycker att det är dags för Stefan Löfven att lämna över posten som partiordförande.
Foto: Carl Johan Engvall
Oppositionsrådet i Ystad Cecilia Magnusson Svärd (S) tycker att det är dags för Stefan Löfven att lämna över posten som partiordförande.

Ystads oppositionsråd Cecilia Magnusson Svärd (S) tycker att det är dags att Stefan Löfven lämnar över ledarskapet i Socialdemokraterna.

Uppgiften som på måndagskvällen först presenterades av Aftonbladet bekräftas för Ystads Allehanda.

– Jag står kvar vid det som jag har sagt. Stefan Löfven har varit en jätteduktig partiledare och en bra förhandlare, men allt har sin tid och nu behövs det något nytt, säger Cecilia Magnusson Svärd.

Hon anser inte att det är själva politiken som behöver förändras.

– Vår politik är densamma, men det behövs nya sätt att förhandla och föra fram våra ståndpunkter. Det handlar framför allt om hur vi för fram vårt budskap. Det är något som vi behöver till nästa val.

Enligt Aftonbladets granskning finns det ett missnöje runt om i landet bland socialdemokraterna gällande Stefan Löfvens ledarskap. Men det är bara i Skånedistriktet som det nu framförs önskemål om en avgång.

Enligt Cecilia Magnusson Svärd är detta dock inget gemensamt beslut eller något som har diskuterats internt inom Skånedistriktet eller lokalt i Ystad.

– Det är inget som har diskuterats öppet och det är inget som vi kommer att driva. Det här är ett initiativ som måste komma från Stefan själv.

Vem skulle du vilja se som partiledare?

– Jag har nämnt Annika Strandhäll. Det måste vara en yngre, rapp och modern ledare. Gärna en kvinna. En ny partiledare bör ju också vara på plats ett år innan nästa val för att kunna etablera sig, säger Cecilia Magnusson Svärd.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.