Annons

Chefsbyte på fjärrvärmeverk

Ystad • Publicerad 7 juni 2006
Ystads tidigare fjärrvärmeverkschef Olle Persson, till höger, säger tack och hej. Efterträdaren Göran Andersson tycker att det ska bli kul att vidareutveckla den fina verksamheten. Bild: Anette Sjöstrand
Ystads tidigare fjärrvärmeverkschef Olle Persson, till höger, säger tack och hej. Efterträdaren Göran Andersson tycker att det ska bli kul att vidareutveckla den fina verksamheten. Bild: Anette SjöstrandFoto: 

– Det ska bli kul att vidareutveckla den fina verksamheten. Min vision är att hela tätorten ska vara ansluten till oss i framtiden, säger Ystads nye färrvärmeverkschef Göran Andersson.

Han kommer närmast från Eon Värme Sverige i Norrköping.

Annons

Göran bor med familjen i Svarte och veckopendlade under lång tid till jobbet i Norrköping. Hädanefter kan han alltså cykla till jobbet om han så vill.

– Fjärrvärmeverket i Ystad har i dag fyra biobränslepannor och fyra oljepannor. Min ambition är att vi inom en snar framtid ska få igång ytterligare två pannor, säger Göran. Olle Persson som varit med och byggt upp verksamheten i Ystad valde att gå i pension ett år i förtid. Han kom 1991 till Ystad och Ystad Energi. 1995 blev han fjärrvärmeverkschef.

– 1991 hade fjärrvärmeverket 200 kunder vilket kan jämföras med 1 000 kunder i dag.Det jag kommer att sakna mest när jag nu går i pension är arbetskamraterna, konstaterar Olle Persson. På fjärrvärmeverket används i dag främst svensk flis. Men MP bolagen förser också verket med flis från bland annat Tyskland och från Kaleningradområdet i Ryssland.

– Anläggningen är välskött. Det känns väldigt stimulerande att ta över efter Olle, konstaterar Göran Andersson.

Per Sjöberg

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons