Annons

De startade nätprotesterna

Droppen blev ett läxförhör som gick åt skogen. Efter det skapade tre elever på Sydskånska gymnasiet Facebookgruppen "Alla vi som vill ta bort Språkvärlden!", som nu har över 500 medlemmar.
Ystad • Publicerad 16 november 2009
Kevin Nilsson, Linn Eiman Larsson och Eric Andersson startade protesterna på Facebook. bild: bass nilsson
Kevin Nilsson, Linn Eiman Larsson och Eric Andersson startade protesterna på Facebook. bild: bass nilssonFoto: 

– Vi blev förhörda i spanska och kände att det här går inte längre, så vi skapade gruppen. Jag trodde att vi skulle få max 100 medlemmar, men i dag har vi 553, säger Linn Eiman Larsson, 17.

– Det gick snabbt också. Redan efter första dygnet var vi uppe i 200. Då kände vi att vi inte var ensamma att tycka så här, säger Eric Andersson, 17, som läser ryska.

Annons

Beskrivningen av gruppen på det sociala internetforumet Facebook är att den är till för: "Alla vi som är trötta på den misslyckade Språkvärlden, som inte fungerar för fem öre!". På så vis fungerar den också som en levande protestlista.

De tre upphovspersonerna ser, inte oväntat, någonting positivt med Språkvärlden.

– Ett språk ska man inte behöva lära sig själv. Jag läser danska steg 1, och det fungerar hyfsat i Språkvärlden. Men jag läser också spanska steg 4, och på den höga nivån fungerar det inte alls, säger Linn Eiman Larsson.

De tre eleverna har startat FB-grupper tidigare.

– Men de har varit mest på skoj. Det här är den första som vi verkligen vill någonting med, säger Eric Andersson.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Fredrik Sjöstrand
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons