Annons

Diskotek i medvind fyller fem år

Kristoffer Szymanski och Edward Zielinski har lyckats. Trots att oddsen inte var de allra bästa. När de båda kompanjonerna körde igång Diskotek Lauras 1997 hördes en hel del pessimistiska kommentarer.
Ystad • Publicerad 9 februari 2002

- Många trodde inte vi skulle klara oss mer än några månader, kanske ett halvår. Men nu har vi vuxit oss starka och är väletablerade. Ingen av de tidigare ägarna har lyckats hålla igång så länge som vi, säger Kristoffer Szymanski. Lauras fyller fem år och det ska firas. Under den närmaste tiden blir det en stor fest för allmänheten, olika temakvällar och några väl valda kändisar i baren. - 2001 var vårt bästa år hittills. Sedan maj-juni har det bara ökat och nu tillåter ekonomin offensivare grepp och marknadsföring. Under det första året var det ganska stökigt på Lauras, menar Kristoffer Szymanski. Bråkiga och berusade gäster ställde till problem och diskotekets rykte blev inte det allra bästa. - Nu för tiden är det stor skillnad. Ett strategiskt drag var att anlita samma ordningsvakter varje danskväll. De känner oftast till vem som uppför sig illa och kan avvisa vederbörande redan vid entrén. mogen publik Satsningen på mat blev inte särskilt långlivad. Till Lauras går man för att dansa, dricka och umgås. Inte för att äta. Det insåg ägarna snabbt. - 18-årsgräns förekommer ald-rig. Vi vänder oss till en mogen publik som är vana vid uteliv. Medelåldern ligger runt 30 år, säger Kristoffer Szymanski. Kristoffer Szymanski och Edward Zielinski planerar vissa förändringar i interiören. Bland annat genom att bygga ut dansgolvet och flytta diskjockeybåset närmare baren. - Klagomål från grannarna? Nej, det förekommer nästan aldrig. Vi har isolerat ordentligt för att begränsa störningarna i omgivningen. Dessutom inser nog de flesta att det inte kan vara helt lugnt och tyst om man bor mitt i centrum, säger Kristoffer Szymanski.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons