Annons

Efterlysning: Har du sett pudelvalpen Hortensia?

Den skygga, ettåriga lilla pudeln sågs sist vid Karlssons dammar där den enligt sin ägare, panikslaget irrar runt. Tips om valpen mottages tacksamt.
Ystad • Publicerad 3 juli 2020
Lilla pudelvalpen Hortensia.
Lilla pudelvalpen Hortensia.Foto: Constantina Bräutigam

Det var under torsdagskvällen den nyss upphämtade hundvalpen hade anlänt till Ystad i sin nya familjs bil, som det tragiska hände.

– Vi kom fram till vår parkering på Bärområdet och då slet hon sig loss ur kopplet och sprang iväg. Vi försökte få fatt i henne men då sprang hon ännu snabbare. Vi hade ingen aning om att hon var så skygg och benägen att rymma iväg, berättar valpens matte, Constantina Bräutigam.

Annons

Hon sprang sedan in i Karlssons dammar, där familjen och grannar letat efter henne utan resultat. En kvinna ska ha sett den lilla valpen strax innan klockan sex under fredagsmorgonen precis bakom Ica Kvantum. Kvinnan försökte kalla på hunden men den hade vänt tvärt och gått rakt in mot buskaget.

Den ettåriga valpen Hortensia som hon heter, är en blandning mellan en dvärgpudel och så kallad toypudel, och är 27 centimeter hög. Hon är mörkgrå i färgen och pudel-typiskt klippt på bakdelen och hade en liten tofs på huvudet vid försvinnandet. Då hon fortfarande är en valp har hon inte ännu lärt sig att lyssna till sitt namn.

Hittar du henne eller får syn på henne, får du gärna slå Constantina Bräutigam en signal på 070-5941030. Alla tips mottages varmt.

Här sågs hunden under fredagsmorgonen.
Här sågs hunden under fredagsmorgonen.
Paulina Leuku ShakeriSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons